Гуардиола разказа за трансферните планове на Сити през лятото


Н. Гавазов

Гуардиола разказа за трансферните планове на Сити през лятото

Мениджърът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола заяви, че клубът няма големи планове за летния трансферен прозорец. През последните 12 месеца "гражданите" инвестираха около 260 милиона паунда в укрепването на състава си. Клубът от "Етихад" установи своя пореден трансферен рекорд през януари, похарчвайки 57 милиона паунда за защитника Емерик Лапорт.

Шампионите на Висшата лига обаче няма продължават да харчат пари. През миналия месец мениджърът на "гражданите" съобщи, че феновете на отбора не бива да чакат голяма трансферна кампания. Сега Гуардиола повтори намерението си да закупи само един-двама нови футболисти.

"Напуска ни Яя и трябва да го заменим. Поради тази причина може би ще има един нов. Ние ще извършим една-две покупки, не повече. Може би хората няма да ми повярват, но у нас няма пари, за да харчим по 300 милиона паунда всеки сезон", заяви Гуардиола.

"Ние вече инвестирахме купища пари и в бъдеще ще продължаваме да инвестираме все по-малко, защото се оправихме за един трансферен прозорец, а не за два или три. Наложи се да побързаме, заради възрастта на състава", каза още испанецът.

"В основата на нашия успех през този сезон се намира майсторството на играчите. Хората говорят, че сме спечелили благодарение на големите инвестиции и те са прави", уточни мениджърът.

"Коя е втората позиция, която възнамеряваме да укрепим, освен тази на полузащитата? Може би ще е атаката, но засега не знам. Ние трябва допълнително да помислим и да си поговорим с ръководството и персонала. Ще участваме в четири съревнования, за това имаме нужда от нови лица в допълнение към момчетата, които проведоха този сезон", каза още Гуардиола.

Напомняме, че по-рано в пресата се появиха информации, че Манчестър Сити е възобновил своето внимание към полузащитника на Лестър Риад Марез. Алжирският национал бе интересен за "гражданите" и през зимата, но тогава "лисиците" категорично отказаха да се разделят с лидера си, който дори отказваше да тренира след осуетения трансфер. След тази история интересът на Сити към Марез спадна, но след провала на преговорите с Фред от Шахтьор Донецк, английският клуб отново се върна към темата за Риад.

  Сподели
364