Арсенал може да обяви за назначаването на Артета до края на деня


Н. Гавазов

Арсенал може да обяви за назначаването на Артета до края на деня

Ръководството на Арсенал може да утвърди кандидатурата на Микел Артета за поста мениджър на отбора. Както е известно, според последни съобщения именно помощникът на Хосеп Гуардиола в Манчестър Сити е фаворит да заеме длъжността. Няколко журналисти, близки до "Емирейтс" обявиха в понеделник, че Артета е с най-големи шансове да оглави "артилеристите", а това бе съобщено и от авторитетни медии като The Times и  Sky Sports.

Ситуацията получи развитие днес, за което отново съобщават няколко инсайдера. Според източниците, по-рано през деня е имало среща между ръководството на Арсенал и Микел Артета. Липсват подробности от разговорите, но е очевидно, че става дума за мениджърския пост в отбора. Съобщава се, че в момента Иван Газидис, Свен Мислинтат и Раул Санлехи заседават, за да вземат решение за назначаването на Артета. Обявяването на новината, че Микел ще наследи Арсен Венгер може да стане още тази вечер, това пък съобщава Франки Хобс.

Ако новият наставник се съгласи да приеме работата, той самостоятелно ще формира своя треньорски щаб, но ще разполага с много скромен бюджет за летни трансфери - 50 милиона паунда, като покупката на всеки нов футболист ще става с разрешение на управата.

В същото време Венгер даде интервю, в което сподели мнение за Артета.

"Той притежава всички качества, за да се справи с тази работа. Мисля, че е един от фаворитите а поста. Той винаги е бил лидер, отлично познава клуба и с голяма страст се отнася към футбола", заяви Венгер.

"Той бе капитан на отбора и знае, какво трябва за най-доброто му развитие. Що се отнася до неговия опит, той работи като асистент на Хосеп Гуардиола, а също така аз се стараех винаги да разделям своя опит с него. Като цяло, той има всички нужни качества за да бъде успешен в Арсенал", добави специалистът.

по-рано наставникът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола заяви, че няма да застава на пътя на своя помощник, ако той реши да оглави Арсенал: "Микел има впечатляващ принос за успеха през този сезон. Ние много добре се разбираме с Микел, с целия щаб. За това ще съм най-щастливия човек, ако той остане в клуба. Но и няма да го спирам, ако получи предложение и реши да си тръгне. Искам най-доброто за своите приятели, а той е мой приятел. Ако реши да си тръгне, ще ми е много тъжно, но ще приема решението му, защото това е неговата кариера, живот и семейство. Нямам право да му казвам какво да върши. Но се надявам, той да остане и да завърши в предстоящите години това, което заедно започнахме".

  Сподели
379