Виейра е останал разочарован от контакта с Арсенал


Н. Гавазов

Виейра е останал разочарован от контакта с Арсенал

Старши-треньорът на Ню Йорк Сити Патрик Виейра е разочарован от преговорите с Арсенал, който продължава да търси наследник на Арсен Венгер, твърди Sky Sports. Според медията, французинът е разстроен от това, че контактите с лондончани са само "символичен жест" от страна на бившия клуб. Напомняме, че 41-годишният Патрик бе дългогодишен капитан на Арсенал с над 400 мача за отбора.

Към момента се смята, че основен кандидат за мениджърския пост на "артилеристите" е Микел Артета, който все още се води помощник на Пеп Гуардиола в Манчестър Сити. По-рано се появи информация, че Арсенал разглежда и кандидатурата на Юлиан Нагелсман от Хофенхайм, но много журналисти-инсайдери твърдят, че именно испанецът е фаворит да замени Венгер.

Например, Франки Хобс информира, че Артета ще е новият мениджър на "артилеристите", като за дясна ръка ще вземе Шаби Алонсо. В същото време се твърди, че Стив Боулд не е съгласен да работи с млад мениджър и ще си тръгне от "Емирейтс". Към момента интерес към Боулд има от страна на Стоук Сити. Инсайдерът Крис Мулар пък не изказва никакви предположения, а категорично твърди, че Микел Артета е новият мениджър на Арсенал.

Напомняме, че по-рано наставникът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола заяви, че няма да застава на пътя на своя помощник, ако той реши да оглави Арсенал: "Микел има впечатляващ принос за успеха през този сезон. Ние много добре се разбираме с Микел, с целия щаб. За това ще съм най-щастливия човек, ако той остане в клуба. Но и няма да го спирам, ако получи предложение и реши да си тръгне. Искам най-доброто за своите приятели, а той е мой приятел. Ако реши да си тръгне, ще ми е много тъжно, но ще приема решението му, защото това е неговата кариера, живот и семейство. Нямам право да му казвам какво да върши. Но се надявам, той да остане и да завърши в предстоящите години това, което заедно започнахме".

  Сподели
395