Евертън уволни Алърдайс


Н. Гавазов

Евертън уволни Алърдайс

Евертън взе решение да уволни Сам Алърдайс от поста мениджър на отбора. Напомняме, че специалистът пое "карамелите" след уволнението на Роналд Куман през есента. Големия Сам успя да стабилизира ситуацията, да измъкне тима от борбата за оцеляване и да завърши с отбора на 10-то място в класирането на Висшата лига Лига.

Но тези резултати се оказаха недостатъчни за клубната управа. Освен това феновете не останаха удовлетворени от играта на отбора и от тактиката, която използваше Алърдайс. Според привържениците, Евертън е прекалено статичен и играта повече се доближава до тази на средняците, отколкото до отбори, борещи се за най-високите места в английския елит.

Днес мажоритарния собственик на Евертън Фахрад Мошири уведоми Алърдайс, че той ще напусне клуба година преди да изтече контракта му.

Тъй като съглашението е разтрогнато по инициатива на клуба, сега "карамелите" ще трябва да платят компенсация на 63-годишния специалист. Става дума за 6 милиона паунда, които Евертън може да плати на два транша - един след заминаването на Сам и втори до края на календарната година.

"От името на председателя на Борда на директорите и мистър Мошири, аз искам да благодаря на Сам за работата, която той свърши в Евертън през последните месеци. Ние сме благодарни, че той стабилизира ситуацията, поемайки отбира в трудна ситуация. Но ние решихме, че в рамките на дългосрочния проект имаме нужда от нов мениджър. Вече стартирахме търсенето му", заяви членът на Борда на клуба професор Дарън Барет-Баксиндейл за официалния сайт на Евертън.

Напомняме, че само преди няколко дни Алърдайс обяви, че остава на "Гудисън Парк": "Вчера обсъждахме плановете за новия сезон с ръководството. Имаме ясна представя за това, какво трябва да правим, за да може отборът да постигне значителен прогрес. Мога да потвърдя - аз оставам в Евертън.  Мисля, че за петте месеца, от както съм тук, ние свършихме много работа и създадохме почва за по-нататъшен ръст".

  Сподели
468