Невил: В Арсенал не са наясно с целите пред себе си


Н. Гавазов

Невил: В Арсенал не са наясно с целите пред себе си

Експертът от Sky Sports Гари Невил е на мнение, че ръководството на Арсенал трябва да определи своите цели и възможности през следващите години, преди да назначи наследника на Арсен Венгер. Победата с 1:0 над Хъдърсфийлд в неделя отбеляза края на ерата Венгер в Арсенал. Френският специалист напуска клуба, след 22 години работа в Арсенал.

Към момента за поста мениджър на "артилеристите" се спрягат много имена, но Невил съветва лондончани най-напред да определят какво искат: спечелване на титлата във Висшата лига или просто място в топ 4.

"Малко съм обезпокоен от това, дали те са наясно с целите пред себе си през следващите години. И в тази връзка, каква цел ще поставят на новия наставник? Спечелване на титлата? Ако се вярва на това, което се говори, Луис Енрике не е по джоба им.

Говори се, че той е поискал за трансфери 250 милиона евро за две години. Това може да осигури спечелване на Лигата, но доколкото съм запознат, ръководството е отхвърлило този вариант, защото е много скъп. Тогава каква е тяхната цел? Ако не е спечелване на Висшата лига, значи трябва да бъде връщане в топ 4. Това е логиката.

Ако искат да спечелят Лигата, според мен, те ще трябва да похарчат 300-400 милиона паунда за следващите три години. Ако се опитат да се върнат в топ 4, тогава ще са достатъчни около 150 милиона паунда. Освен това, нужен им е много късмет.

От Антонио Конте, Жозе Моуриньо и Пеп Гуардиола искат спечелване на Лигата. Техните клубове се вълнуват само от това и нищо друго. В противен случай на теб ти затварят вратата, докато при Тотнъм и Ливърпул не е така, там има разбиране, че бюджетът не е толкова голям.

Та, каква е целта на Арсенал? Какви са техните амбиции? Способно ли е ръководството да инвестира за спечелване на Лигата? Това са много важни неща, но на мен ми се струва, че на "Емирейтс" не си задават тези въпроси", заяви Невил.

  Сподели
562