Арсенал избира между Артета и Нагелсман


Н. Гавазов

Арсенал избира между Артета и Нагелсман

Нови фаворити за мениджърския пост в Арсенал станаха Микел Артета и Юлиан Нагелсман. Напомняме, че първоначално се смяташе, че Луис Енрике и Масимилиано Алегри са с най-големи шансове да оглавят "артилеристите", заменяйки Арсен Венгер.

Финансовите претенции на испанеца и желанието му да не бъде подвластен на директорите в клуба бързо го елиминираха от списъка на вероятните претенденти. Що се отнася до италианския специалист, той предпочете да остане в Ювентус.

Сега британски източници твърдят, че начело на списъка с кандидатите за мениджър на Арсенал се намира 36-годишният Микел Артета, който е асистент на Хосеп Гуардиола в Манчестър Сити. Другият главен кандидат е Юлиан Нагелсман. Всичката тази информация се съобщава от редица авторитетни издания като Sky Sports и The Times, както и от някои инсйдери, близки до кухнята на Арсенал. Например, Франки Хобс информира, че Артета ще е новият мениджър на "артилеристите", като за дясна ръка ще вземе Шаби Алонсо. В същото време се твърди, че Стив Боулд не е съгласен да работи с млад мениджър и ще си тръгне от "Емирейтс". Към момента интерес към Боулд има от страна на Стоук Сити.

Инсайдерът Крис Мулар пък не изказва никакви предположения, а категорично твърди, че Микел Артета е новият мениджър на Арсенал.

Напомняме, че по-рано наставникът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола заяви, че няма да застава на пътя на своя помощник, ако той реши да оглави Арсенал: "Микел има впечатляващ принос за успеха през този сезон. Ние много добре се разбираме с Микел, с целия щаб. За това ще съм най-щастливия човек, ако той остане в клуба. Но и няма да го спирам, ако получи предложение и реши да си тръгне. Искам най-доброто за своите приятели, а той е мой приятел. Ако реши да си тръгне, ще ми е много тъжно, но ще приема решението му, защото това е неговата кариера, живот и семейство. Нямам право да му казвам какво да върши. Но се надявам, той да остане и да завърши в предстоящите години това, което заедно започнахме".

  Сподели
627