Кейхил обясни провала срещу Нюкасъл


Н. Гавазов

Кейхил обясни провала срещу Нюкасъл

Капитанът на Челси Гари Кейхил обясни провала на своя отбор в мача с Нюкасъл от последния кръг на Висшата лига на Англия. Напомняме, че преди тази среща "сините" запазваха шансове за попадане в топ 4, но за това им трябваше да победят "свраките" и да разчитат, че Ливърпул ще загуби от Брайтън.

Миналогодишният шампион обаче изобщо не направи опит да изпитва съдбата. Челси се само отстрани от борбата, проваляйки се с гръм и трясък на "Сейнт Джеймсис Парк", претърпявайки загуба с 3:0.

Кейхил обяснява случилото се с липса на вяра в собствените шансове и с мисълта за финала в Купата на Англия през следващия уикенд.

"Играхме под нивото си. Каквато и да е причината, ние просто не успяхме да се справим със съперника. Нюкасъл започна много добре мача, а ние бяхме небрежни", заяви Кейхил пред LBC 97.3 FM.

"В мен се създаде впечатление, че всеки един от футболистите с едното око гледаше към финала за Купата, а това е много опасно. Провървя ни, че срещата е без особено значение", каза още капитанът.

"Ако залогът бе наистина класиране за Шампионска лига, такова поражение трудно се приема. Ние отидохме там, за да покажем добра игра и за да вземем трите точки. Намирахме се в чудесна форма преди мача с Хъдърсфийлд и за това нямаме оправдание за такъв провал", добави специалистът.

"Пред нас има седмица с огромна важност по отношение на подготовката за финала. Наистина ми се иска да мисля, че момчетата се раздадоха, противното е много тъжно. Няма значение какъв играч си, дали си аматьор , обикновен футболист или топ-играч. Основата на играта е упорито да се трудиш", завърши Кейхил.

По-рано мениджърът на Челси Антонио Конте призна, че загубата на "Сейнт Джеймсис Парк" е напълно заслужена: "Ние заслужихме да загубим по този начин. Ужасно започнахме мача, допуснахме прекалено много грешки и загуби на топката. Нюкасъл бе решителен и повече искаше да победи, но аз съм първият човек, който е отговорен за загубата. За съжаление, не успях да предам своите емоции на играчите".

  Сподели
382