Бербо стана герой при победата на Юнайтед над Селтик (видео)


Н. Гавазов

Бербо стана герой при победата на Юнайтед над Селтик (видео)

Димитър Бербатов вкара един гол и асистира за още два, за стартиралото с победа на Манчестър Юнайтед северноамериканско турне. Рано тази сутрин на „Роджър център" в Торонто, пред 39 139 зрители (при цена на билетите 150 долара) „червените дяволи" победиха Селтик с 3:1, а за играч на мача бе определен българският нападател Димитър Бербатов. Останалите два гола за отбора на Сър Алекс вкараха Дани Уелбек и Том Клевърли, а за шотландците точен бе Георгиос Самарас.

Сър Фъргюсън започна мача в силен състав с Бербатов, Едвин ван дер Саар, Рафаел, Смолинг, Евънс, Фабио, Обертан, Пол Скоулс, Дарън Флетчър, Диуф и Райън Гигс - който получи особено топло посрещане от канадските фенове. По-късно в игра влязоха Де Лает, Браун, О,Шеа, Македа, Гибсън, Клевърли и Уелбек. Както е известно, участниците в Световното първенство по футбол - Рууни, Карик, Парк Джи-Сунг и Видич бяха оставени у дома си, за да се възстановят от турнира. Сър Алекс не можеше да разчита и на някой контузени играчи като Гари Невил, Рио Фърдинанд и Оуен Харгрийвс. Мексиканският национал Ернандес пък ще се присъедини към отбора на 27 юли в Хюстън.

Бербатов откри резултата в типичния си техничен стил с левия крак в 34 минута, след като Диуф му подаде топката преди това. Селтик изравни резултата в 61 минута от дузпа, отсъдена за събаряне на Джо Ледли от Смолинг и изглеждаше, че срещата ще завърши нараавно, но Бербатов с действията си наклони везните в полза на своите. Юнайтед  притисна съперника си и отговорът не закъсня - в 79 минута отново Митко бе в центъра на събитията и обра овациите на публиката, след не се полакоми да стреля към вратата с падналата до него топка, а намери ловко спринтиращия Уелбек, който не пропусна да простреля точно вратата на Залуска за 2:1. Четири минути преди края „червените дяволи" нанесоха окончателния си удар - след пас на Бербо, Клевърли стреля, топката се отклони от тялото на защитник на Селтик и влезе във шотландската врата. 

Селтик, който започна северноамериканското си турне след загуба в сряда с 0:1 от Филаделфия Юниън, ще играе днес със Сиатъл Саундърс, докато Юнайтед заминава за Филаделфия, където в сряда ще излезе срещу местния Юниън за втората си среща от турнето.

Видео: Тук

  Сподели
116