Джон Хенри за лятото и за финала в ШЛ


Н. Гавазов

Джон Хенри за лятото и за финала в ШЛ

Президентът на Fenway Sports Group и собственик на Ливърпул Джон Хенри даде интервю, в което сподели трансферните планове за лятото, а също така високо оцени приноса на мениджъра Юрген Клоп в резултатите на отбора.

Американският бизнесмен подчерта, че FSG винаги е готов да влага финансови средства за подсилване на отбора.

"Феновете никога няма да престанат да се безпокоят за това, кой може да напусне отбора и кой може да го попълни", започна Хенри.

"Мога да кажа, че прекрасно разбираме, че всеки отбор, който далече стига в Шампионска лига, има проблеми във Висшата лига. В такъв случай вие трябва да съсредоточите вниманието си върху тези неща, които може да вършите, вие трябва да запазите здрави футболистите, след като играете по два пъти в седмицата", каза още босът.

"С нетърпение очакваме следващия сезон. Всяко лято инвестираме средства в отбора", добави Хенри.

"Класирането за финал в Шампионска лига означава много. Нашата история в Европа е уникална, ето защо това значи много за клуба. Феновете наистина ни помогнаха в този турнир, те създадоха определен резерв, който ни помогна да преодолеем Манчестър Сити и може би и Рома. Юрген свърши много работа, както и всички, свързани с Ливърпул", завърши собственикът на Ливърпул.

Както е известно, към момента мърсисайдци имат едно сигурно попълнение през лятото в лицето на полузащитника на РБ Лайпциг Наби Кейта, чиито трансфер бе договорен през август 2017 година. Наскоро Клоп призна, че в тима ще дойдат и други нови футболисти: "Много е трудно да привлечеш играчи, които са с 200% по-добри от наличните. Но у нас възникнаха трудности, когато Коутиньо си замина, а Адам Лалана и Емре Джан получиха травми. За това имаме нужда от подсилване на състава, ако, разбира се, искаме да бъдем успешни. Никога няма как да предвидиш всички рискове, но като цяло момчетата блестящо се проявиха и се справиха със задачите. Въпреки това, ние ще се постараем да укрепим състава през лятото.

  Сподели
611