Дженас: Салах, Мане и Фирмино се превръщат в егоисти


Н. Гавазов

Дженас: Салах, Мане и Фирмино се превръщат в егоисти

Бившият полузащитник на Тотнъм Джърмейн Дженас отбеляза, че тройката атакуващи играчи на Ливърпул започват да се пренебрегват един друг. Този извод Дженас прави по мотиви на мача-реванш от полуфиналите на Шампионска лига с Рома през миналата седмица. Джърмейн е забелязал, че Салах, Фирмино и Мане искат самостоятелно да вкарат, вместо да предоставят удара на съотборника си.

"В мача-реванш забелязах това, което не бях виждал цял сезон. Салах, Фирмино и Мане за първи път се показаха егоисти, които мислят само за себе си и за своята статистика", заяви Дженас.

"Обикновено те се опитват да се намират един друг чрез подавания, опитват се да намерят оптималния маршрут към вратата. Но тогава те играха сами за себе си. Имаше усещането, че те повече не желаят да си подават един на друг", добави бившият футболист на Тотнъм.

"В мен се създаде впечатлението, че преди мача те са гледали на това колко гола са вкарали в Шампионска лига и са мислели за себе си: "Сега искам да вкарам повече от всички", каза още Дженас.

Напомняме, че Ливърпул би рекорда по количество отбелязани голове в рамките на един сезон в Шампионска лига. Попадението на Жоржиньо Вайналдум в 26-та минута на мача-реванш от полуфиналите на Шампионска лига с Рома стана за Ливърпул 46-то през тазгодишното издание на турнира. Съгласно статистиката, мърсисайдци имаха нужда от само 14 мача, за да постигнат това, докато Барселона през сезон 1999/00 вкара 45 гола за 16 мача. По-нататък в списъка се разполагат Реал Мадрид 2013/14 - 41 гола, Манчестър Юнайтед 2002/03 - 37 и Реал Мадрид 2016/17 - 36. Също така Ливърпул най-бързо от всички в историята на турнира вкара 40 гола. За това бяха нужни 12 срещи. Освен това, първият гол на гостите стана дебютен допуснат гол за Рома на "Олимпико" през този сезон.

Освен това най-резултатното трио в историята на Шампионска лига е това на Ливърпул. Съгласно статистиката, тройката Мане - Фирмино - Салах има на сметката си 29 гола в сегашното издание на Шампионска лига. По този начин бе подобрен рекордът на триото Бейл - Бензема - Роналдо през сезон 2013/14. Триото на мадридчани е с 28 попадения. На трета позиция с 27 гола през сезон 2014/15 е тройката на Барселона Меси - Суарес - Неймар.

  Сподели
505