Алегри е заинтересуван от работа с Арсенал


Н. Гавазов

Алегри е заинтересуван от работа с Арсенал

Старши-треньорът на Ювентус Масимилиано Алегри е заинтересован от възможността да работи с Арсенал. Напомняме, че по-рано авторитетното издание Sky Sports съобщи, че "артилеристите" са определили двата най-предпочитани кандидата за ролята на наследници на Арсен Венгер: Алегри и бившият наставник на Барселона Луис Енрике.

Съобщаваше се, че с търсенето на нов мениджър се занимават тримата директори на клуба в лицето на Иван Газидис, Свен Мислинтат и Раул Санлехи, като Газидис е поддръжник на варианта с назначаването на Микел Артета, а Мислинтат отдава своите предпочитания към немски специалист. Бе лансиран и вариантът с Желко Бувач, който е дясната ръка на Юрген Клоп в Ливърпул, но това отпадна в последствие.

Сега става известно, че Алегри е проявил най-голяма заинтересованост към възможността да оглави лондонския отбор. Към момента самият италианец оценява своите шансове като 50 на 50 за това, че може да остане в Торино.

Източникът твърди, че назначаването на Енрике е съпроводено с трудности от финансов характер. Работата е там, че Луис иска да получава на новото работно място по 15 милиона паунда на година. В това отношение претенциите на Алегри са много по-реалистични. Освен това испанецът е недоволен от структурата на управление на клуба. За сметка на това италианецът е склонен на някои компромиси.

Съдбата на Алегри може да бъде решена в близко време. Ювентус не желае да се разделя със своя наставник и се надява да седне на масата за преговори за обсъждане на нов контракт веднага след финала в Купата на Италия в сряда.

Арсенал също не желае да се бави при избора на нов мениджър. На "Емирейтс" се надяват името на следващия наставник на тима да бъде обявено преди старта на финалите на Мондиал 2018.

  Сподели
558