Арсенал блокира кандидатурата на Луис Енрике


Н. Гавазов

Арсенал блокира кандидатурата на Луис Енрике

Арсенал загуби интерес към бившия старши-треньор на Барселона Луис Енрике, считайки испанеца за неподходящ да наследи работата на Арсен Венгер в клуба. Напомняме, че веднага след като френският специалист обяви за решението си да напусне своя пост на "Емирейтс", букмейкърите веднага определиха Енрике като фаворит за нов мениджър на лондончани.

Сега става известно, че след сериозни размишления ръководството на Арсенал се е отказало от варианта с Луис. В клуба са на мнение, че специалистът ще струва много скъпо заради претенциите на Енрике по личния договор и желанието му да разполага с бюджет от поне 200 милиона паунда за реконструкция на състава. Ръководителите на Арсенал нямат намерение да харчат подобна сума за едно лято и продължават да поддържат идеята, че 50 милиона паунда са напълно достатъчни за стабилизиране на отбора.

Освен финансовия фактор, Луис не се е харесал на босовете с егоцентризма си в работата и с това, че иска да бъде независим при вземането на решенията относно отбора. Това изобщо не устройва ръководителите, които желаят да избегнат досегашния модел на работа. В крайна сметка се е стигнало до отхвърляне на варианта с Енрике. Нещо повече, в клуба повече няма да разглеждат варианта с испанеца, дори той да направи някои отстъпки. На практика това означава блокиране на кандидатурата на Луис и насочване на вниманието към други специалисти.

Към момента търсенето на наследник на Венгер се намира в начален етап и Арсенал се опитва само да установи първоначален контакт с различните кандидати. В този списък е Маурицио Сари от Наполи, както и Патрик Виейра, въпреки изявлението на французина, че му е много рано да застане начело на отбора.

По-рано се съобщаваше, че наставникът на Наполи е готов да се насочи към Висшата лига, ако не успее да се договори със своя клуб за нов контракт. Именно 59-годишният специалист се посочва като един от фаворитите за замяна на сегашния наставник на "сините" Антонио Конте, който се очаква да напусне "Стамфорд Бридж" през лятото заради разногласия с ръководството на клуба.

  Сподели
611