Венгер: Искам да покажа максимума, на който съм способен


Н. Гавазов

Венгер: Искам да покажа максимума, на който съм способен

Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер разказа за подготовката на отбора за първия мач от полуфиналите на Лига Европа с Атлетико. Освен това френският специалист подчерта, че ще продължи да работи и след оттеглянето си от поста мениджър на отбора.

"Мхитарян все още не се е върнал в състава, а Ел Нени е аут до края на сезона. Може би ще играе само срещу Хъдърсфийлд", заяви Венгер.

"В момента аз си върша работата, спазвам зададения график, съсредоточен съм върху това, което трябва да върша всеки ден, за да може добре да се подготвя за мача. Ще съжалявам, когато остана без работа", каза още французинът.

"Винаги се съмняваш, дали постъпваш правилно, но животът е интересна шега, ти постоянно се оказваш в интересни ситуации. До момента имах живот, пълен с най-различни преживявания. Имало е трудности, но винаги съм намирал изход. Това е само една ситуация, с която все някога ще се сблъскам", добави специалистът.

"Не знам, дали ще си взема малка пауза, но със сигурност ще продължа да работя. За мен винаги е било въпрос на чест да работя с пълно себераздаване до последния ден на своя договор. Сега съм съсредоточен върху това и не съм готов да посвещавам своето време на нищо повече", уточни Арсен.

"Не е толкова лесно в продължение на 20 поредни години да се класираш за Шампионска лига, както се струва на някои. Но, разбира се, ще е много неприятно, ако през тази година не успеем да го направим. За това искаме да отдадем всичките си сили без остатък, за да имаме шанс да се класираме за финала", каза още французинът.

"Съществува ли идеално сбогуване? Не знам. Просто искам да покажа максимума, на който съм способен. Вярвам, че нашият сегашен състав заслужава нещо специално. Искам да направя това заради него, заедно да постигнем нещо значимо", завърши Венгер.

Мачът с Атлетико е тази вечер от 22:05 часа българско време.

  Сподели
74