Клоп: Лошо съдийство и лош терен


Н. Гавазов

Клоп: Лошо съдийство и лош терен

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп обясни изпуснатата победата нагости на УБА със съдийството и лошото състояние на терена. Когато в 72-та минута на съботната среща от Висшата лига Мохамед Салах направи резултата 2:0 за "червените", по всичко изглеждаше, че гостите от Мърсисайд ще запишат комфортна победа. Но в края аутсайдерът се стресна и постигна равенство 2:2.

Клоп, чиито отбор явно вече мислеше за скорошния полуфинал в Шампионска лига, остана разстроен от съдийството на Стюарт Атуел, който игнорира фаул на Дани Ингс в наказателното поле на "дроздовете", а също така не изгони Ахмед Хегаси за груба игра.

"Не бях доволен от терена, както може да предположите. Трудно бе да се играе, особено когато теренът става все по-изсъхнал и изсъхнал. Вие видяхте, че УБА реши да не полива терена наново в почивката. За нас бе достатъчно трудно на такъв терен.

Също така и тази ситуация в началото на второто полувреме, когато Ингс бе съборен в наказателното поле. Видяхте картинката - това можеше да бъде дузпа. Плюс втората ситуация, когато Хегаси удари Ингс. Не знам... Ние се нуждаехме - не, не от помощ - но от правилно решение. И в двата случая решението не бе правилно", заяви Клоп.

"В какво се състои разликата между сух и мокър терен? Този въпрос доказва, че вие никога не сте играли футбол. Разликата е огромна. Ако теренът е сух, подаване от три-четири метра може да не се състои. Това се отнася до всички отбори в света, които играят футбол. Ако играете като УБА, когато топката постоянно е във въздуха, тогава на вас не ви трябва мокър терен. Това е нещо, с което трябваше да се сблъскаме", каза още немецът.

Равенството остави Ливърпул на трета позиция с актив от 71 точки. Четвъртият Тотнъм е с три пункта по-малко, но и с мач в ръкава си. УБА е последен, на 8 точки от спасителния бряг.

  Сподели
132