Райт: Венгер е уволнен


Н. Гавазов

Райт: Венгер е уволнен

Легендата на Арсенал Йън Райт не вярва, че мениджърът Арсен Венгер се е съгласил да напусне клуба по собствена инициатива. В петък бе официално обявено, че френският специалист ще напусне клуба, независимо от това, че контрактът на Венгер изтичаше до лятото на 2019 година.

По-рано 68-годишният французин нееднократно заостряше вниманието, че винаги е отработвал своите договори, за това Райт е склонен да предположи, че Венгер е бил уволнен от Арсенал.

"Арсен Венгер е човек на принципите, честността и искреността. Именно за това аз съм убеден, че той е уволнен, а не е подавал оставка. Независимо от цялата язвителност и обиди, на които е подлаган, Арсен никога не е изглеждал като човек, който възнамерява да си тръгне след изтичане на своя контракт. Тъжно е, че се стигна до това, но аз не мисля, че някога ще научим кой е отговорен за това решение, защото те ще се крият зад гърбовете си", заяви Райт.

"В един ден той провежда пресконференция без никакви намеци за това, а на следващия ден си тръгва. Тук нещо не се връзва. Но Арсен може да си тръгне с високо вдигната глава. Трябва да се отстрани от резултатите и да се изпрати така, както заслужава истинска легенда на Арсенал и футбола. Ние много сме му задължени", каза още легендата.

По-рано днес Daily Mail изказа същата версия, уточнявайки, че Венгер е получил 9 милиона паунда компенсация. Арсен е загубил подкрепата на Стан Крьонке и е бил поставен зад вратата.

  Сподели
134