Клоп: Няма да умирам на треньорската пейка


Н. Гавазов

Клоп: Няма да умирам на треньорската пейка

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп заяви, че не възнамерява да тренира до преклонна възраст. 50-годишният специалист отбеляза, че в никакъв случай няма да тръгне по стъпките на Юп Хайнкес, който оглави Байерн Мюнхен през есента на възраст 72 години.

"Няма да тренирам до възрастта на Юп Хайнкес. Възхищавам се на това, което той върши, но аз няма да направя това. Взех ясно решение за себе си. В тази професия има много интензивен ритъм. Не възнамерявам да умирам на треньорската пейка", заяви Клоп.

Също така немецът съобщи, че задължително ще си вземе почивка след работата си в Ливърпул. Напомняме, че контрактът на Клоп с "червените" е до 2022 година.

"Сега е рано да говоря, дали ще продължа настоящия си договор. Четири години е голям период във футбола, добре знаете, че всичко зависи от резултатите. Може да не тренирам този отбор след два сезона, ако не покажем резултати в предишната кампания. Едно е сигурно - аз ще си взема една година почивка, след като напусна клуба. По този въпрос имам ясно съглашение със семейството си", каза още немецът.

  Сподели
176