Бенитес е поласкан от интереса на Арсенал


Н. Гавазов

Бенитес е поласкан от интереса на Арсенал

Мениджърът на Нюкасъл Рафаел Бенитес призна, че е поласкан от интереса на Арсенал, но иска да продължи започнатото на "Сент Джеймсис Парк". Напомняме, че веднага след победата на Нюкасъл над Арсенал експертът към ВВС Дани Мърфи посъветва "артилеристите" да прегледат кандидатурата на 58-годишния Бенитес, който твори чудеса със "свраките", въпреки ограничения бюджет.

Самият Рафаел е поласкан, е името му се свързва с мястото на Арсен Венгер, но испанецът предпочита да продължи с проекта, който захвана преди две и половина години.

"Разбира се, такива разговори те карат да се гордееш със себе си, но хората понякога не осъзнават колко важен е опитът, особено когато става дума за преминаване в топ клуб. Някои говорят, че трябва да се дава шанс на младите треньори и да му се даде време. Ако обаче клубът иска възможно най-бързо да постигне успехи, тогава ще им трябва треньор, който познава спецификата на Висшата лига", заяви Бенитес.

"Що се отнася до нашия проект, ние не се безпокоим по този повод. Имам година до края на договора си и вече обсъждаме бъдещето. Нюкасъл иска да остана в треньорския щаб, за това сме настроени да направим още по-силен отбор", каза още испанецът.

  Сподели
92