Алисон няма да ходи в Ливърпул


Н. Гавазов

Алисон няма да ходи в Ливърпул

Историята с възможния трансфер на вратаря на Рома Алисон в Ливърпул най-вероятно приключи, съобщават италиански източници. Това означава, че Лорас Кариус може да бъде спокоен за своето място в отбора.

Напомняме, че британската преса съобщи още през зимата, че мениджърът на "червените" Юрген Клоп се замисля за покупка на Алисон. През февруари се разбра, че мърсисайдският клуб е установил контакт с вратаря. Някъде тогава мениджърът се отказа от услугите на Симон Миноле, изцяло доверявайки се на своя сънародник Лорис Кариус. След няколко противоречиви срещи, немецът набра увереност и в последните седмици демонстрира великолепна игра.

Сега става ясно, че Ливърпул се отказва от първоначалните си планове за покупка на нов титулярен вратар. Впечатляващият прогрес на Кариус и упоритото нежелание на Рома да освободи Алисон опростяват избора на Клоп. Не е ясна обаче каква ще бъде съдбата на Миноле. Предполага се, че съдбата на белгийския вратар ще бъде решена веднага след края на сезона.

"Ние не възнамеряваме да го продаваме. Имаме в предвид, че изобщо нямаме такива намерения. Убеден съм, че някои ще се обърнат с оферта към нас, защото много клубове го следят, но аз не съм заинтересуван от продажбата му, той е отличен вратар", заяви президентът на Рома Джеймс Палота.

"Подобно мнение имах когато го купувахме и то не се е променило до момента, така че няма сила, която да ме накара да го продам", каза още босът.

В края на март спортният директор на клуба от Вечния град Мончи поясни, че никой не е отправял оферта за бразилеца: "Алисон е само на 26 години, той има накъде да расте. Неговото присъствие на вратата осигурява спокойствие на целия отбор. Много сме доволни от него. Дали са постъпвали предложения за Алисон? Не. Разпространяват се много слухове, но Рома не е получавала никакви предложения".

Напомняме, че съвсем скоро феновете на Ливърпул ще имат възможност да сравнят Алисон и Кариус лице в лице, тъй като Рома е съперник на "червените" в полуфиналите на Шампионска лига.

  Сподели
129