Конте извади Рюдигер от състава


Н. Гавазов

Конте извади Рюдигер от състава

Защитникът на Челси Антонио Рюдигер бе изваден от състава на "сините" за това, че публично подложи на критика тактиката на мениджъра Антонио Конте. Напомняме, че след домашния мач с Уест Хем на 8 април Рюдигер изрази недоволството си от това, че заради прекалено предпазливата тактика на италианския специалист отборът не само, че не е успял да развие своето преимущество, но в края на срещата изпусна победата.

"Не мога да си обясня, защо при резултат 1:0 за нас, ние намаляваме оборотите. Това не може да се обясни. Намаляваме оборотите, съперникът се връща в мача, подобрява се и повече владее топката. Както през последните седмици, ние направихме подарък. Те се възползваха от първия реален шанс, който имаха. Това е нашата вина. Никой не е виновен, освен нас самите", заяви Рюдигер.

За съботния мач със Саутхемптън защитникът бе лишен не само от място в стартовия състав на тима, но даже не попадна в заявката на Челси. Сега става известно, че това е станало по лична инициатива на Конте, който е обиден на своя футболист, но най-вече е бесен за това, че неща от кухнята на отбора излизат пред широката публика.

Напомняме, че това не е първият такъв случай през този сезон. Критика на Давид Луис към тактиката на Антонио Конте в мача с Рома през есента стана причина бразилецът да бъде изваден от заявката за срещата с Манчестър Юнайтед по-късно. Тогава се съобщаваше, че още на полувремето на злополучната среща, която "вълците" спечелиха с 3:0, Давид е обърнал внимание на своя мениджър за оголените флангове при атаките на римляните, а след края на мача Луис отново напомнил на Конте за грешната тактика, което наляло още огън в емоциите на италианския специалист, който не закъсня с отмъщението си - малко след началото на тренировката на Челси на 3 ноември Конте извади Давид от групата и го изпрати извън терена, а картината се повтори и на следващия ден, след което Антонио публично обяви, че Луис няма да играе срещу Юнайтед.

  Сподели
85