Арсен Венгер: Това е типична история


Н. Гавазов

Арсен Венгер: Това е типична история

Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер се оплака след мача с Нюкасъл, че "артилеристите" губят мачове по подобен начин цял сезон. "Свраките" приеха Арсенал в срещата от поредния тридесет и трети кръг на английската Висша лига. На "Сейнт Джеймсис Парк" домакините допуснаха първи в срещата, но успяха да се преборят за пълен обрат до 2:1 след голове на Айозе Перес и Мат Ричи. В 14-ата минута Александър Лаказет откри резултата след подаване на Обамеянг за 1:0, а след това гостите пропиляха няколко шанса да увеличат преднината си. В 29-ата минута Перез изравни след като бе намерен от ниско центриране на Йедлин за 1:1. В 68-ата минута Перез асистира на Мат Ричи по хитър начин за пълния обрат и крайното 2:1.

Така лондончани отново загубиха като гости - за пети пореден път. Според Венгер, този парадокс се случва през целия сезон.

"Разбира се, ние малко си платихме за това, че играхме в Лига Европа в четвъртък вечер. След първото полувреме ние не успяхме да задържим темпото и да го поддържаме така, както през първата част.

За това, че загубихме, ние можем да обвиняваме само себе си. Още до почивката можехме да решим всички въпроси, но вие знаете, че изпускаме цял сезон. Това е много странен резултат, но толкова типичен за нас в подобни условия", заяви Венгер.

Напомняме, че по-рано мениджърът на Арсенал заяви, че покупка на нов нападател не влиза в неговите планове през приближаващото лято.

"Имаме добър състав, а някои позиции въобще не се нуждаят от подсилване. Разполагаме както с млади нападатели, така и многообещаващи и вече наложили се майстори. Нека се върнем към този въпрос в края на сезона", уточни френският специалист.

В последните шест мача на "артилеристите" великолепна форма показаха и тримата нападателя на лондончани - Пиер - Емерик Обамеянг и Александър Лаказет вкараха по четири гола, а Дани Уелбек бе точен е четири случая.

  Сподели
154