Моуриньо: Победата в дербито компенсира загубата от УБА


Н. Гавазов

Моуриньо: Победата в дербито компенсира загубата от УБА

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо заяви, че не вижда трагедия в домашната загуба от УБА. Според думите на португалеца, победата в дербито над Манчестър Сити преди седмица компенсира тази загуба. Волевата победа в дербито на Манчестър с 3:2 морално изтощи "червените дяволи" и в неделя възпитаниците на Моуриньо неочаквано отстъпиха от последния тим във Висшата лига.

Загубата с 1:0 направи "гражданите" математически недосегаеми за Юнайтед, но Моуриньо от по-рано е разбирал, че титлата на съседите е неминуема.

"Имам опит от загубите, но това не е за мен. Спечелих осем титли и за това не съм летял на седмото небе от щастие заради това, че победихме Манчестър Сити. Това бе само един мач за три точки", заяви Моуриньо.

"Видях много момчета, които бяха на седмото небе заради това, че ние победихме Сити. Те толкова много се радваха, сякаш това е най-важният мач от сезона. Побеждавал съм достатъчно често, за да се задоволяваш с победа в един голям мач. Опитах се да се боря с това цяла седмица, защото почувствах, че ще ни навреди. Вие можехте да забележите, колко се промени отношението на футболистите за една седмица. Те бяха много отпуснати. Още едно докосване, още едно движение. Майстори на усложненията. Ние от самото начало започнахме да усложняваме всичко. Впрочем, днес доказахме колко е важна победата в дербито, защото тя компенсира загубените три точки срещу УБА", каза още португалецът.

"Пол Тирни взе едно лошо решение, но аз не го виня. Това е футбол, а това е дузпа, но ние заслужавахме своето наказание. Ние не заслужавахме победата, това щеше да е несправедливо", продължава мениджърът.

"Печелил съм титли и щеше да ми е неприятно, ако някой каже, че аз съм печелил, защото някой е загубил един мач. Сити спечели титлата защото събра повече точки от всеки един отбор, защото победиха "шпорите", защото за цял сезон имат само две загуби. Не ми казвайте, че Сити е спечелил титлата, защото Юнайтед е загубил. Това е несправедливо отношение към тях", завърши Моуриньо.

  Сподели
192