Челси разглежда Сари като наследник на Конте


Н. Гавазов

Челси разглежда Сари като наследник на Конте

Сериозен кандидат за замяна на мениджъра на Челси Антонио Конте стана друг италиански специалист в лицето на Маурицио Сари. Не попадането на "сините" в Шампионска лига и лошите взаимоотношения с босовете на клуба на практика не оставят на Конте шансове да запази своята работа за следващия сезон.

Лондончани отдавна се замислят за замяна на Антонио. През последните месеци на "Стамфорд Бридж" бяха пращани много специалисти, включително Луис Енрике, Карло Анчелоти, Томас Тухел и Масимилиано Алегри.

Според британски източници, още една кандидатура, която много внимателно се следи от Челси е тази на 59-годишният Сари, в чийто контракт е записана опция за откупване в размер на 7 милиона паунда. Този пункт може да бъде активиран само до 31 май.

Претърпявайки само две поражения в последните 12 мача, сега Наполи заема второ място в Серия А, изоставяйки на 4 точки от лидера Ювентус, с който хората на Сари ще играят през следващата седмица.

Очаква се, че Сари ще е открит за диалог относно своето бъдеще едва след тази среща, която може да предреши съдбата на титлата в Серия А. Опцията за откупване прави Маурицио господар на своята съдба.

В края на миналия месец президентът на Наполи Аурелио Де Лаурентис изрази надежда, че сътрудничеството със старши-треньора на отбора Маурицио Сари ще продължи още дълго: "Имаме дългосрочен контракт със Маурицио, но в съглашението му има клауза, която ако някой реши да плати, ние няма какво да направим, за да го задържим. Но Наполи му даде възможност да покаже какво може и се надявам да продължим съвместната ни работа".

Напомняме, че по-рано Антонио Конте опроверга изявлението на Джанлука Виали за това, че наставникът на Челси няма търпение да напусне своя пост: "Това не е истина. Джанлука е мой приятел, но ние вече около година не сме разговаряли. На мен ми е трудно от началото на сезона, през цялото време аз слушам спекулации относно своето бъдеще. Единствената истина се състои в това, че аз съм предан на този клуб. Имам контракт с този клуб. Упорито се трудя заради този клуб. Всички останали предположения са лъжа".

  Сподели
125