Конте: Това се случва с нас през целия сезон


Н. Гавазов

Конте: Това се случва с нас през целия сезон

Мениджърът на Челси Антонио Конте заяви, че равенството 1:1 с Уест Хем е станало олицетворение на целия сезон за "сините". Изпускайки поредица моменти и позволявайки на Джо Харт да стане играч на мача, "сините" отново загубиха точки и още повече се отдалечиха от топ 4. Според Конте, това се случва в продължение на целия сезон.

"Целият наш сезон е като този мач. Ние създаваме много положения, но за съжаление, не успяваме да ги реализираме. не бяхме достатъчно хладнокръвни пред чуждата врата, а след това им позволихме да нанесат два удара, един от които доведе до гол в нашата врата", заяви Конте.

"Много често показваме добра игра, но при това не постигаме резултати. Ние създадохме много положения - и за Азар, и за Вилиан, и за Мората. Този мач обяснява нашите неуспехи. Ние заемаме пето място, защото изпускаме прекалено много положения", каза още италианецът.

Както е известно, бившият защитник на Челси Франк Лебьоф изрази мнение, че футболистите на лондонския отбор са стояли зад уволнението на Жозе Моуриньо, а сега старателно изтласкват от клуба и Антонио Конте. Напомняме, че спечелвайки Висшата лига под ръководството на Моуриньо и Конте, "сините" на двата пъти се провалиха в защитата на титлата, заради което португалецът загуби работата си още през декември, а по всичко изглежда, че италианецът ще напусне "Стамфорд Бридж" през лятото.

Според мнението на Лебьоф, играчите стоят зад толкова неудовлетворителните резултати и токсична атмосфера, което води до уволнението на мениджърите на отбора.

"Те проявяват неуважение както по отношение на феновете, така и към самия клуб. Ние помним какво се случи с Моуриньо: някои играчи направиха всичко възможно, за да си тръгне той, колкото е възможно по-бързо. През моите години отборът, който спечелеше трофей, винаги се опитваше да развива този успех. Сега всичко е по-друго. Отначало те печелят Висшата лига, а на следващата година устройват скок назад", заяви Лебьоф.

  Сподели
128