Лебьоф: Играчите на Челси уволниха Моуриньо, а сега правят същото с Конте


Н. Гавазов

Лебьоф: Играчите на Челси уволниха Моуриньо, а сега правят същото с Конте

Бившият защитник на Челси Франк Лебьоф е убеден, че футболистите на лондонския отбор са стояли зад уволнението на Жозе Моуриньо, а сега старателно изтласкват от клуба и Антонио Конте. Спечелвайки Висшата лига под ръководството на Моуриньо и Конте, "сините" и двата пъти се провалиха в защитата на титлата, заради което португалецът загуби работата си още през декември, а по всичко изглежда, че италианецът ще напусне "Стамфорд Бридж" през лятото.

Според мнението на Лебьоф, играчите стоят зад толкова неудовлетворителните резултати и токсична атмосфера.

"Те проявяват неуважение както по отношение на феновете, така и към самия клуб. Ние помним какво се случи с Моуриньо: някои играчи направиха всичко възможно, за да си тръгне той, колкото е възможно по-бързо. През моите години отборът, който спечелеше трофей, винаги се опитваше да развива този успех. Сега всичко е по-друго. Отначало те печелят Висшата лига, а на следващата година устройват скок назад", заяви Лебьоф.

 

Напомняме, че по-рано Антонио Конте опроверга изявлението на Джанлука Виали за това, че наставникът на Челси няма търпение да напусне своя пост. Виали, който е бивш мениджър на "сините", заяви след домакинската загуба с 3:1 от Тотнъм, че Антонио не се чувства добре на "Стамфорд Бридж" и желае по-скоро да напусне клуба. Малко след това Конте излезе с опровержение и разказа, че дълго време не общува с Виали. Антонио възприема думите на своя сънародник като поредна порция спекулации относно своето бъдеще.

"Това не е истина. Джанлука е мой приятел, но ние вече около година не сме разговаряли. На мен ми е трудно от началото на сезона, през цялото време аз слушам спекулации относно своето бъдеще. Единствената истина се състои в това, че аз съм предан на този клуб. Имам контракт с този клуб. Упорито се трудя заради този клуб. Всички останали предположения са лъжа", заяви Конте.

Също така по-рано се съобщаваше, че Челси ще трябва да плати на Конте неустойка в размер на 9 милиона евро, ако италианецът бъде уволнен след края на този сезон. Твърдеше се, че самият Конте не желае да подава оставка. Възможен е вариант, при който специалистът да бъде уволнен, а Челси да продължи да му плаща заплата до края на контракта или докато си намери нов отбор, т.е. каквато е практиката в Серия А.

  Сподели
129