Райола предложил Погба и Мхитарян на Сити


Н. Гавазов

Райола предложил Погба и Мхитарян на Сити

Мениджърът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола разказа, че през януари агент Мино Райола му е предложил да закупи полузащитниците Пол Погба и Хенрих Мхитарян. Както е известно, Райола отдавна изпитва неприязън към бившия старши-треньор на Барселона, който по време на периода си на "Камп Ноу" се отнесе зле към друг клиент на Мино в лицето на Златан Ибрахимович, но през миналия месец агентът надмина себе си, назовавайки Гуардиола "страхливец и куче".  

Толкова резки думи предизвикват изненада в Гуардиола, особено с оглед на това, че през зимния трансферен прозорец Райола е влязъл в контакт със Сити и е предложил услугите на двама свои клиента, един от които, независимо от огромните спекулации, остана в Манчестър Юнайтед, а другият премина в Арсенал.

"Ще му отговоря. Не разбирам, защо той ме напада. Най-накрая той разкри моята тайна: аз съм лошо момче, аз съм страхливец. Не разбирам, защо съм толкова лош. Никога не съм разговарял с него, защото не разбирам неговото мнение за мен. Но в същото време аз съм момче, на което преди два месеца предлагаха Мхитарян и Погба. Защо", заяви Гуардиола.

"Защо той ми ги предлагаше? На него му е било интересно Мхитарян и Погба да играят за нас? Но той трябва да пази своите играчи и да знае, че не може да ги допуска близо до момче като мен, до кучето. Сравнение с куче е лошо. Той трябва да уважава кучетата", каза още испанецът.

"Погба? Той е невероятен играч. Играч от най, най-високо ниво. какво отговорих? Казах не. Ние нямаме достатъчно пари, за да закупим Погба, той е много скъп. Изненадан съм, че ме нарече куче, но в същото време искаше да изпрати своите играчи тук. Не, не и не, няма начин", продължава Пеп.

"Аз съм не съм добър човек, а той заслужава неговите играчи да работят с по-добри момчета. В същото време той знае, че аз съм треньор на топ ниво. Благодаря", завърши Гуардиола.

  Сподели
175