Конте не обвинява Моузес за загубата


Н. Гавазов

Конте не обвинява Моузес за загубата

Мениджърът на Челси Антонио Конте отказа да обвини крилото Виктор Моузес за загубата от Тотнъм по-рано днес. При резултат 1:0 Моузес загуби топката в своята половина на терена, след което "шпорите" вкараха благодарение на усилията на Кристиан Ериксен и преобърнаха срещата, която за Челси бе решаваща в борбата за попадане в топ 4.

Въпреки това Конте отказа да възлага върху нигериеца вина за резултата. Според Антонио, отборът му по нищо не е отстъпвал на Тотнъм, освен по реализация на положенията.

"Голът в края на първото полувреме повлия на нашата увереност в себе си. Ние заслужавахме да водим с разлика от два гола, а получихме попадение във вратата си. Ериксен вкара фантастичен гол.

След почивката отново се опитаме да вкараме, но Тотнъм бе хладнокръвен пред чуждата врата. През този сезон изпуснатите положения често водят до загуби.

Самият аз бях футболист и знам какво може да се случи когато загубиш топката пред своята врата. Сега не е време да възлагам на един играч отговорност за резултата. Ние трябва да останем отбор", заяви Конте.

  Сподели
93