Тухел поема тим, който всяка година се бори за титла в ШЛ


Н. Гавазов

Тухел поема тим, който всяка година се бори за титла в ШЛ

Немският журналист Курт Хофман, за когото се знае, че се намира близо до обкръжението на бившия старши-треньор на Борусия Дортмунд Томас Тухел, опроверга появилите се съобщения в някои жълти издания, че специалистът ще оглави Арсенал.

По-рано днес някои медии съобщиха, че 44-годишният Тухел е преговарял с Байерн Мюнхен, но в крайна сметка е отклонил предложението на баварците, защото води разговори с клуба от "Емирейтс". За Байерн приоритетен вариант е да убедят Юп Хайнкед да остане на своя пост, но опитният наставник възнамерява да изпълни ангажиментите си клуб и след това окончателно да се оттегли. Именно това е причината немският гранд да се обърне към Тухел. Томас обаче не е проявил никакъв интерес към евентуална работа в Байерн, защото се готви да стане наследник на Арсен Венгер.

Както се предполагаше, тази новина се оказа евтин начин за търсене на по-голям тираж и далече от истината.

"Арсенал изобщо не стои на дневен ред. От самото начало можеше да се предположи, че този слух е пълна глупост, най-малко заради отношенията между Мислинтат и Тухел. Съчинен е от човек, който и представа си няма за истинското състояние на нещата. Томас ще оглави клуб, който всяка година има шансове да спечели Шампионска лига. Съвсем скоро ще бъде обявено новото му приключние (на Тухел)", съобщи Хофман.

В същото време журналистът Тони Лин, който получава информация за Арсенал от Лиъм Брейди, написа в акаунта си в Туитър: "Тухел няма да бъде в Арсенал".

Друг известен журналист, Джон Крос, пък съобщи: "Венгер каза, че няма да си тръгне през лятото и не бива да бъде съден за 22 години работа от последните резултати".

Напомняме, че по-рано мениджърът на Арсенал се оплака, че е подложен на дискриминация заради възрастта си.

"Послушайте ме. Когато си на години, ти си съсредоточен върху това да постигаш успехи със своите отбори, игнорирайки всичко останало.

Колкото повече остаряваш, толкова по-голяма става възрастовата дискриминация. Ако резултатите не са достатъчно добри, на теб ти се налага да си имаш работа с последствията, но аз съм готов да приема това", заяви Венгер.

 

  Сподели
214