Арсенал ще се опита да подпише с Матео Дармиан


Н. Гавазов

Арсенал ще се опита да подпише с Матео Дармиан

Арсенал се интересува от защитника на Манчестър Юнайтед Матео Дармиан, съобщава авторитетният сайт за футболни новини Goal.com. Напомняме, че клубът от "Олд Трафорд" е готов да продаде италианския национал, тъй като той отдавна не влиза в плановете на мениджъра Жозе Моуриньо. Португалецът разглежда защитника сред списъка футболисти, които трябва да бъдат продадени, за да бъдат закупени други. Както е известно, по-рано в пресата се появиха съобщения, че Жозе готви обновяване на състава, като за целта ще проведе чистка през наближаващото лято.

Арсенал пък се надява, че ще успее да получи Дармиан. Според Арсен Венгер, бранителят би могъл да стане добра замяна на Ектор Белерин, който все още не е определил бъдещето си и може би ще си тръгне от "Емирейтс".

Белерин към момента е основен защитник на левия край на отбраната на "артилеристите", но през този сезон не се проявява по най-добрия начин. През миналия сезон Барселона се интересуваше от своя възпитаник, но интересът на каталунците охладня, след като Ектор отказа да напусне "Емирейтс". Сега обаче самият Белерин се колебае относно бъдещето си. Футболистът не е уверен, че може да спечели нещо в Арсенал и не е сигурен в развитието си тук.

По-рано се появиха информации, че Ювентус се интересува от Ектор, но Goal.com. твърди, че тази информация не отговаря на истината.

През този сезон Дармиан участва в пет мача на "червените дяволи", записвайки само 194 минути игрово време. Белерин има на сметката си 29 двубоя за Арсенал, като в 28 от тях започна титуляр. Испанецът проведе 2 527 минути на терена, в които вкара два гола.

 

  Сподели
119