ПСЖ разглежда и Клоп като вариант да оглави отбора


Н. Гавазов

ПСЖ разглежда и Клоп като вариант да оглави отбора

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп попадна в списъка с кандидатите за длъжността старши-треньор на Пари Сен Жермен. Това твърди френската преса, позовавайки се на свои източници от клуба от Париж. Напомняме, че по-рано испански медии информираха, че ръководството на парижани е започнало преговори с бившия наставник на Барселона Луис Енрике, тъй като възнамерява да освободи сегашния старши-треньор на тима Унай Емери. Причината за готвената раздяла е отпадането на отбора от осминафиналите на Шампионска лига, където имаше за съперник Реал Мадрид. В тази връзка ПСЖ започна да търси подходящ специалист, който да замени Емери и един от вариантите бе именно Енрике, който в момента е свободен.

Късно снощи обаче се появиха информации, че френският гранд е преустановил контактите си с испанския специалист, който най-вероятно ще замени Антонио Конте в Челси. Към момента запасен вариант е Карло Анчелоти. Италианският специалист вече бе начело на отбора, който напусна, запазвайки добрите си отношения с клубната управа. Напомняме, че Анчелоти в момента е без работа, след като бе уволнен от Байерн Мюнхен през есента на 2017 година.

Сега темата намери своето продължение. Според източници, ПСЖ вече разглежда възможността за това Юрген Клоп да оглави отбора, но се отбелязва също така, че това няма как да стане, тъй като немецът има договор с Ливърпул до лятото на 2022 година.

Други варианти пред парижани са Антонио Конте и Масимилиано Алегри. Ситуацията с тяхното назначаване обаче е много трудна, тъй като сегашният наставник на Челси възнамерява да се върне на работа в националния отбор на Италия. Що се отнася до Алегри, то Ювентус едва ли ще се раздели със своя треньор, още повече, че взаимоотношенията треньор - клубна управа се намират на много добро ниво, след като босовете застанаха на страната на Алегри в конфликта му с Леонардо Бонучи през миналата година.

 

  Сподели
177