Райт: Целта на Салах не е да играе за Ливърпул


Н. Гавазов

Райт: Целта на Салах не е да играе за Ливърпул

Бившият футболист на Арсенал Йън Райт сподели мисли по повод евентуално напускане на Мохамед Салах от Ливърпул. Египтянинът провежда фантастичен сезон и вече е лидер сред голмайсторите от всички топ лиги на Европа. Поради това няма нищо изненадващо в появата на слухове за интерес към Мохамед от страна на Реал Мадрид.

Според Райт, евентуално напускане на Салах ще бъде с по-големи последствия за Ливърпул, отколкото заминаването на Филипе Коутиньо, който в момента играе за Барселона.

"Всеки, който отиде в клуб от Висшата лига и започне по много да вкарва, привлича вниманието. Отначало не мислех, че Салах ще окаже такова голямо влияние върху играта на Ливърпул, но сега всички погледи са приковани върху него.

Опитът показва, че дългите старания да бъде купен един играч, то рано или късно преходът се случва. В това е проблемът на Ливърпул - ако Салах продължава да вкарва толкова голове и през следващия сезон, за него ще започнат да се оглеждат.

Не искам да обиждам "червените", но кариерната цел на египтянина не е да играе за Ливърпул. Ако Реал Мадрид дойде за него, той ще приеме това внимание. Загуба на Салах ще е много по-осезаема, отколкото напускането на Коутиньо", заяви Райт.

 

  Сподели
289