В контракта на Салах няма опция за откупване


Н. Гавазов

В контракта на Салах няма опция за откупване

Контрактът на нападателя Могхамед Салах не съдържа пункт за фиксирана сума за откупване. Във вторник сутрин британската перса в един глас разтръби, че Ливърпул няма никакво намерение да продава своята главна звезда след края на сезона. Независимо от интереса на Реал Мадрид и Барселона, "червените" са готови да устоят пред всяко едно предложение за Салах.

Сега става известна и още една добра новина, а именно, че контрактът на Мохамед с Ливърпул не предвижда опция за откупване. Това означава две неща: всеки опит за контакт с египтянина или неговия агент през главата на английския клуб е грубо нарушение на правилата на ФИФА и подлежи на санкция и второ, потенциалните кандидати за подписа на Салах най-напред трябва да убедят Ливърпул, който от своя страна няма никакво намерение да се разделя с Мохамед.

Напомняме, че египтянинът надмина всякакви очаквания, отбелязвайки 36 гола в дебютния си сезон на "Анфийлд", което е повече от резултатността на всеки друг дебютант в състава на "червените". До момента рекордът се държеше от Фернандо Торес, който през сезон 2007/08 вкара 33 попадения.

 

  Сподели
223