Още двама в списъка на Моуриньо за летни трансфери


Н. Гавазов

Още двама в списъка на Моуриньо за летни трансфери

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо определи приоритетните си цели за лятото. Сериозното изоставане на отбора от Манчестър Сити и шокиращото отпадане от Шампионска лига накараха "червените дяволи" да търсят подсилване. Според източника на информацията, Моуриньо остава верен на себе си и ще се пита да направи отбора по-силен с помощта на покупки на нови играчи.

Жозе похарчи над 300 милиона паунда за последните три трансферни прозореца, но преустройството на отбора все още не е завършило. Планира се покупката на няколко големи имена след края на сезона.

На първо място португалецът се нуждае от опорен полузащитник от голяма класа. Във връзка с това Юнайтед се интересува от Фред от Шахтьор и Блез Матюиди от Ювентус, които са оценени, съответно на 60 и 40 милиона паунда.

Освен това Жозе е на мнение, че нападателят Ромелу Лукаку се нуждае от по-голяма подкрепа от фланговете, за това мениджърът възнамерява да възобнови своя интерес към Иван Перишич от Интер. Предполага се, че Интер ще се съгласи да продаде своето крило за 55 милиона паунда.

Част от парите за нови играчи ще дойдат от заделения фонд за трансфери, за който се предполага, че е в размер на 150 милиона паунда, а отделно тази сума ще бъде увеличена с продажба на футболисти, ненужни на Моуриньо. В този списък влизат футболисти като Люк Шоу, Матео Дармиан, Дейли Блнд и даже Антони Марсиал.

Напомняме, че по-рано се появиха съобщения, че Юнайтед ще се опита да привлече нападателя на Байерн Мюнхен Роберт Левандовски и Фред от Шахтьор.

 

  Сподели
131