Юнайтед ще се опита да завърши трансфера на Белерин преди Световното


Н. Гавазов

Юнайтед ще се опита да завърши трансфера на Белерин преди Световното

Манчестър Юнайтед ще се опита да оформи трансфера на защитника на Арсенал Ектор Белерин още преди старта на Световното първенство в Русия. През миналата седмица се появиха съобщения, че испанският национал вече не се чувства уверен на "Емирейтс" и обмисля да напусне клуба, отчаян от последните резултати на отбора и липсата на прогрес в колектива под ръководството на Арсен Венгер.

Съобщаваше се също така, че Барселона е загубила интерес към Белерин, но за сметка на това такъв се е появил в Манчестър Юнайтед, който желае да закупи испанеца през лятото.

Сега става известно, че "червените дяволи" са готови да предложат 40 милиона паунда за Ектор, а намеренията на клуба са сделката да стане още преди старта на Мондиал 2018. За целта ръководството на Юнайтед вече е влязло в контакт с представителите на защитника, уведомявайки ги за сериозността на намеренията си.

Сегашният контракт на Белерин е до 2022 година, а заплатата на играча е в размер на 115 000 паунда на седмица. Предполага се, че Юнайтед ще предложи заплата от 150 000 паунда на седмица.

 

  Сподели
337