Венгер подкрепи Моуриньо


Н. Гавазов

Венгер подкрепи Моуриньо

Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер изрази подкрепата си към своя колега от Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо, който попадна под ударите на критиката след отпадането на "червените дяволи" от Шампионска лига.

Напомняме, че Юнайтед претърпя фиаско във вторник вечер, губейки с 2:1 от Севиля на "Олд Трафорд", но най-много разгневи феновете на английския това, че любимците им играха страхливо.

Подобна ситуация е много добре позната на Венгер, който също се намира от другата страна на барикадата, срещу значителна част от феновете на своя клуб. В тази ситуация французинът предпочита да подкрепи колегата си, с когото има трудни отношения.

"Подкрепям всеки, който страда. Вашата задача (медиите) е да накарате всеки да страда. Нашата задача е да накараме по-малко хора да страдат.

Искам само хубави неща за английския футбол. Но хората на нашето ниво са повече от всякога взискателни към самите себе си. И повече от всички страдаме, опитвайки се да съответстваме на собствените си изисквания. В останалото или те обичат, или не те обичат.

Знаете ли, един човек е казал: теб те обичат когато се раждаш и те обичат когато умираш. През останалото време обичта е променлива.

Искам всеки в света да е щастлив. Не искам да обсъждам ситуацията в Манчестър Юнайтед, защото моята работа е да се занимавам с Арсенал. Като цяло, желая успехи на английския футбол и искам всеки мениджър да е щастлив. Но разберете, че това е невъзможно", заяви Венгер.

 

  Сподели
251