Невил: Мата е лепилото, което държи Юнайтед


Н. Гавазов

Невил: Мата е лепилото, което държи Юнайтед

Експертът от Sky Sports Гари Невил е на мнение, че полузащитникът на Манчестър Юнайтед Хуан Мата се превръща в ключова фигура за "червените дяволи". Както е известно, мениджърът Жозе Моуриньо има сложни отношения с испанеца. До момента остава усещането, че португалският мениджър не се доверява напълно на своя бивш подчинен от Челси.

Невил обаче забелязва, че ролята на Мата нараства в последно време.

"забелязвам, че в последните мачове нарасна ролята на Хуан Мата като свързващо звено на отбора. Те имат Рашфорд, Марсиал и Лукаку, но тези играчи се нуждаят от лепило, което да ги събере в едно цяло. Изглежда, че точно мата е този важен играч.

Карик и Мата могат да свържат отбраната с атаката, но Мата е достатъчно хладнокръвен, за да задържа топката и да позволява на споменатите играчи да извършват скок на терена и да получават пасове в ситуация един на един.

Те трябва по-често да излизат на такива ситуации - видяхте Рашфорд какво направи с Ливърпул. Изведете Лукаку и Санчес на подстъпите ди наказателното поле у те ще ви покажат колко са добри. За да има по-често такива ситуации, трябва футболист, който да им доставя топката, а Мата прави това много добре", зави Невил.

 

  Сподели
47