Роналд Де Бур: Брат ми уважава Моуриньо


Н. Гавазов

Роналд Де Бур: Брат ми уважава Моуриньо

Роналд де Бур се застъпи за своя брат Франк след критиките от страна на мениджъра на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо. През миналата седмица бившият наставник на Кристъл Палас се осмели да предположи, че Моуриньо е лош мениджър за нападателя Маркус Рашфорд, тъй като по принцип португалецът не обича да се доверява на младежите.

Жозе не забрави нападките и след победния мач с Ливърпул през уикенда, в който Рашфорд вкара два гола, португалецът припомни статистиката на Франк при Палас: седем мача, седем загуби и нула победи.

Опитвайки се да изглади конфликта, Франк обясни, че брат му не е искал да се заяжда с Моуриньо.

"При всеки треньор има различна философия по отношение на развитието на младите играчи. Няма правилен или грешен начин, а просто различен и това трябва да се уважава. Моуриньо купи Санчес през януари и разбира се, че това не е добре за развитието на Рашфорд, който сега със сигурност ще играе по-малко за Манчестър Юнайтед. Това е истината.

Рашфорд е без съмнение един от най-големите таланти във Висшата лига и може да играе много важна роля на Световното в Русия през това лято. Франк уважава много Жозе и просто отбеляза, че ако Рашфорд играеше за Аякс и правеше един-два слаби мача, то в третия отново щеше да бъде титуляр. Но нещата в Манчестър Юнайтед са други и след два слаби мача седна на скамейката", заяви Роналд де Бур.

 

  Сподели
55