Моуриньо защити Клоп


Н. Гавазов

Моуриньо защити Клоп

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо обясни аплодисментите си към съдията Крейг Поусън, който не изгони колегата му Юрген Клоп по време на мача между двата отбора в събота. Напомняме, че немецът напусна техническата зона и изрази недоволство към лицата на терена. Някои сметнаха това за протест към рефера, който се приближи до Клоп, принуждавайки го да се върне в зоната.

Жозе не остави без внимание този факт, поздравявайки Поусън с аплодисменти.

"Може би не очаквате от мен такъв отговор, но аз съм доволен от решението на рефера. Защото Юрген изрази недоволството си не от съдията, а от своя собствен играч. Това стана ясно за всички наоколо, Поусън също го разбра. Подобно нещо се случи с мен в мача с Кристъл Палас: аз бях недоволен от моя футболист и за мое щастие, съдията разбра за какво става дума.

На Юрген не му хареса играта на негов защитник и започна да му вика, неусетно излизайки от техническата зона. Изобщо не е ставало дума за рефера. Според мен, няма нищо лошо, ако излизаш от техническата зона, за да подскажеш на свой играч. Къде тук има проблем?", заяви Моуриньо.

 

  Сподели
159