Фабрегас се надява да спре Меси


Н. Гавазов

Фабрегас се надява да спре Меси

Полузащитникът на Челси Сеск Фабрегас обеща да направи всичко възможно, за да може звездата на Барселона Лионел Мерси да се чувства не комфортно по време на предстоящия мач между двата отбора от Шампионка лига.

В сряда вечер Челси и Барселона ще определят съдбата на визата за четвъртфиналите на Шампионска лига, след като в първия мача в Лондон направиха 1:1. От всички играчи на своя бивш отбор, Сеск отделя специално внимание на Меси, когото възнамерява лично да пази.

"Ако ми провърви да играя, истината е, че често ще се сблъскваме с него, защото позициите ни са близо една до друга. Трудно ще бъде да го спра, но ще се постарая да направя всичко възможно за да се чувства той не комфортно и да не играе идеално.

В него виждам съперник, който иска да победи, а аз виждам същото. Ние сме в различни отбори и всеки играч иска това, което е най-добре за неговия собствен клуб. Разбира се, уважението винаги остава.

При мен няма проблем, когато играя срещу свои бивши съотборници или приятели. На мен ми харесва това, моите чувства винаги са позитивни. Налагаше ми се да правя това с Арсенал, а сега ми предстои и с Челси. И двата пъти се чувствах добре.

Не ме тревожи, когато играя срещу бивш отбор или стари приятели. Това ме мотивира. Както вече казах, истински съм мотивиран. Надявам се, че никой няма да се усъмни, че искам най-доброто за своя сегашен клуб. На практика, това ми дава допълнителна мотивация", заяви Фабрегас.

 

  Сподели
97