Легенда: Опитът на Моуриньо ще помогне на Юнайтед в ШЛ (анкета)


Н. Гавазов

Легенда: Опитът на Моуриньо ще помогне на Юнайтед в ШЛ (анкета)

Легендата на Манчестър Юнайтед Денис Ъруин е на мнение, че опитът на Жозе Моуриньо на европейската сцена ще бъде главното оръжие на "червените дяволи" в борбата за спечелване на Шампионска лига. Напомняме, че португалецът спечели турнира с Порто през 2004 година, а шест години по-късно и с Интер. През миналия сезон пък Жозе изведе Юнайтед до титла и в Лига Европа.

Ъруин, който през 1999 година с Манчестър Юнайтед спечели Шампионска лига, вярва в това, че опитът на Моуриньо ще си каже думата.

"Струва ми се, че всеки един от десет отбора може да спечели Шампионска лига. И тук включвам нас (Манчестър Юнайтед) в това число, защото мениджърът знае как се побеждава. Видях това в Лига Европа през миналия сезон.

Цялата история говори за това, че той умее да побеждава в Европа и това ще е нашето преимущество. Ето защо ние сме в добро положение и има за какво да се борим в последните месеци на сезона.

Настъпи много важен месец, през който сме домакини на Севиля и Брайтън. Играхме с Челси и скоро при нас ще дойде Ливърпул. От следващите няколко седмици зависи кампанията. Мисля, че трябва да се признае, че Сити е лидер с голямо преимущество и те ще станат шампиони, ако не се случи нещо извънредно.

Ето защо съм на мнение, че ние просто трябва да се постараем да завършим колкото е възможно по-високо в таблицата. Сега сме втори, а това е голям прогрес в сравнение с миналия сезон, когато изглеждаше, че завинаги ще останем шести", заяви Ъруин.

 

  Сподели
61