Венгер няма да напусне Арсенал по своя воля


Н. Гавазов

Венгер няма да напусне Арсенал по своя воля

Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер даде да се разбере, че ще напусне своя пост след края на сезона само при положение, че ръководството на клуба реши да наруши условията на двегодишния договор и го уволни след края на сезона. След унизителното поражение от Манчестър Сити във финала за Купата на Лигата пресата с небивали усилия започна да спекулира с бъдещето на Венгер, който през месец май подписа ново съглашение за два сезона.

Даже най-авторитетните британски издания са уверени, че босовете на Арсенал вече са съставили списък с кандидатите за замяна на Венгер, който в последно време изглежда все по-обречен.

Часове преди домакинството на Манчестър Сити наставникът на "артилеристите" даде да се разбере, че има намерение напълно да изпълни своя контракт. Арсен ще напусне своя поста само, ако това решат босовете.

"Аз съм тук от 21 години и винаги съм изпълнявал своите задължения по договорите. Нямам намерение да ги нарушавам сега.

Планира ли клубът да живее без мен? Не знам. В живота ти винаги си съсредоточен върху това да си вършиш качествено своята работа. Ти трябва да проявяваш себераздаване и упорито да се трудиш. Винаги се стараеш колкото може по-добре да вършиш това, което е в твоите ръце.

Що се отнася до нещата, които са неподвластни на теб... Вашето бъдеще не се решава във вестниците, както и моето. Аз съм само един обикновен наемен работник и с всички сили се старая заради клуба, който много обичам и заради който се лишавам от много неща", заяви Венгер.

 

  Сподели
269