Челси е на път да се откаже от Енрике


Н. Гавазов

Челси е на път да се откаже от Енрике

Високите изисквания на Луис Енрике по отношение на заплатата могат да го лишат от възможността да оглави Челси през лятото. Напомняме, че бъдещето на сегашния наставник на "сините" Антонио Конте е предмет на интензивни спекулации. Очаква се, че окончателно решение за по-нататъшната съдба на италианския специалист ще се вземе след края на сезона.

По-рано от публикации в британската и испанската преса стана ясно, че Луис Енрике е претендент номер едно за поста мениджър на Челси. Нещо повече, испанецът е поискал от "сините" гаранции, че ще бъде закупено крилото на Реал Мадрид Гарет Бейл. Назначаването на Енрике обаче изглежда много проблематично не само заради трансферните претенции на специалиста.

Работата е в това, че Луис към момента на напускането си на Барселона е получавал 16.5 милиона паунда заплата на година и точно тази сума желае да взима на "Стамфорд Бридж", което е значително повече от възнаграждението на Конте - най-заплатеният мениджър в историята на Челси.

Спечелвайки титлата през своя първи шампионски сезон, Антонио получи от "сините" нов договор, който увеличи заплатата му от 6.5 милиона паунда на 9.5 милиона паунда на година. Клубът към момента не желае да се раздели с повече пари за възнаграждение на мениджъра, което и предполага отказ от варианта с Енрике и насочване към други кандидатури, например, тази на Маурицио Сари от Наполи и Том Тухел, които вече проявиха интерес към възможността да работят на "Стамфорд Бридж".

 

  Сподели
195