Почетино: Деле Али стана лека мишена


Н. Гавазов

Почетино: Деле Али стана лека мишена

Мениджърът на Тотнъм Маурисио Почетино е на мнение, че полузащитникът Деле Али е станал лесна мишена за обвинения в симулация. В навечерието на дербито между Кристъл Палас и "шпорите" наставникът на "орлите" Рой Ходжсън заяви, че не смята бившия си подчинен за симулант.

В процеса на мача обаче Али направи всичко възможно, за да разочарова опитния специалист. Деле два пъти падна в наказателното поле на съперника в опит да спечели дузпа. Особено възмутително изглеждаше първото падане, след минимален контакт с вратаря Уейн Хенеси. Това накара Гари Линекер да напише в акаунта си в Twitter "Divey Alli", а други експерти също нападнаха 21-годишния англичанин.

Почетино обаче не е съгласен с мнението на болшинството.

"Той стана лесна мишена за всеки. Ние трябва да престанем прекалено много да говорим за него, за да не помагаме на хората, които му създават лоша репутация пред феновете. Той е истински боец, макар че стана лесна мишена за нападки. Деле е специално момче. Той ще продължава да играе, независимо от всичко. Той ще демонстрира своето майсторство. Не се вълнува какво говорят хората за него", заяви Почетино.

 

  Сподели
359