Ливърпул излезе втори след убедителна победа над Уест Хем (видео)


В. Мухарски

Ливърпул излезе втори след убедителна победа над Уест Хем (видео)

Ливърпул не допусна изненада при домакинството на Уест Хем и победи с 4:1 в мач от 28-ия кръг на Висшата лига. Така "червените" са непобедени на "Анфийлд" от началото на кампанията с осем победи и шест равенства. В 14-те си домакинства те са вкарали 30 гола.

След четвърт час игра "чуковете" бяха много близо до гола. Арнаутович опита интересен изстрел от границата на наказателното поле, топката прехвърли Кариус, но стражът все пак успя да я докосне, след което тя срещна напречната греда. В 29-ата минута Емре Джан скочи най-високо след корнер, засичайки центриране на Салах – 1:0. С този гол Ливърпул достигна котата от 100 във всички турнири. Единственият английски тим, който е реализирал повече през кампанията е Манчестър сити (111).

След почивката бе доста по-интересно. В 51-вата минута Мохамед Салах удвои аванса на домакините. Египтянинът стреля с левия крак в далечния ъгъл, а асистенцията бе на сметката на Окслейд-Чембърлейн. Шест минути по-късно Фирмино също отбеляза дежурното си попадение. Бразилецът получи хубаво подаване от Джан и не сгреши, правейки резултата класически.

В 59-ата минута гостите върнаха едно попадение. Антонио, който влезе в игра малко преди това, успя да пробие по десния фланг и да простреля Кариус - 3:1. В 72-рата минута удар на Мане срещна гредата. Пет минути след това обаче сенегалецът се разписа, след като засече добро центриране на Робъртсън, фиксирайки крайния резултат.

Трите точки изкачиха "червените" на второто място в подреждането като те имат 57 точки, с една повече от Манчестър Юнайтед, който приема Челси в неделя.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
350