Стърлинг не е уверен в своето бъдеще


Н. Гавазов

Стърлинг не е уверен в своето бъдеще

Манчестър Сити до момента не е започнал преговори с крилото Рахим Стърлинг за новия договор, което поставя под съмнение перспективите на играча на "Етихад". Както е известно, съмнения относно бъдещето на Рахим имаше още през лятото, когато Арсенал поиска Стърлинг като в замяна на Алексис Санчес. Тогава мениджърът на "гражданите" Хосеп Гурдиола отказа размяната.

23-годишният футболист остана на "Етихад" и в момента провежда най-добрия си сезон в кариерата, отбелязвайки 20 гола за Сити. Но неопределеността по отношение на по-нататъшната съдба на Рахим остава.

През последните месеци лидерът във Висшата лига продължи сътрудничеството си с Кевин де Брюйне, Давид Силва, Фернандиньо и Николас Отаменди. От договора на Стърлинг остават две пълни години и до момента клубът не е обозначил намеренията си по отношение на англичанина.

Според източници, Рахим сериозно е обезпокоен, че Гуардиола може да се откаже от услугите му след края на сезона, особено при положение, че бъдат закупени нови играчи от атакуващата линия. Съобщава се също така, че в скоро време агентът на нападателя ще поиска среща с испанския специалист, за да разбере какви са намеренията му по отношение на Стърлинг.

 

  Сподели
137