Мхитарян е убеден, че може да играе заедно с Йозил


Н. Гавазов

Мхитарян е убеден, че може да играе заедно с Йозил

Атакуващият полузащитник на Арсенал Хенрих Мхитарян заяви, че може да играе в един отбор с Месут Йозил. Когато през януари се появиха първите слухове за евентуален трансфер на арменеца в Арсенал, мнозина специалисти видяха Хернирх в ролята на заместник на Йозил, който все още не се бе съгласил на нова сделка.

Лондончани обаче успяха не само да подпишат с Хенрих, но и да склонят Месут към нова сделка. Мхитарян е убеден, че те с Йозил са способни да се допълват един друг и да играят заедно.

"Някои хора говорят, че ние не сме способни да играем заедно, но аз не мога да разбера това. Просто се наслаждавам да играя рамо до рамо с Месут, това е удивителен футболист. Играейки с него, аз ставам по-добър. Всеки знае неговите навици и способности, така че, защо не? Всичко е възможно, какво пречи да има две "десетки" на терена?

Наистина съм щастлив, че се оказах тук. Наслаждавам се на това, че играя атакуващ футбол и съм част от Арсенал. Всеки атакуващ футболист иска да играе атакуващ футбол. Никак не е лесно, когато се налага постоянно да се отбраняваш.

Разбира се, нужно е да се прави това, което е в интересите на отбора, но в дадения случай Арсенал играе атакуващ футбол, а аз се старая да правя всичко, за да помогна на отбора", заяви Мхитарян.

 

  Сподели
86