Салах обясни защо вкарва повече след трансфера си в Ливърпул


Н. Гавазов

Салах обясни защо вкарва повече след трансфера си в Ливърпул

Нападателят на Ливърпул Мохамд Салах е на мнение, че заслуга за голямата си резултатност има Юрген Клоп и тактическите решения на немеца. Египтянинът имаше нужда от само 36 мача, за да достигне рубежа от 30 гола - мърсисайдци не са имали толкова скорострелен футбол от повече от 100 години. При това Салах пристигна от Рома като крило.

25-годишният египтянин е щастлив, че Клоп е забелязал голмайсторските му качества и му е позволил да играе по-близо до острието.

"Благодарение на нашия мениджър аз започнах да играя по-близо до чуждата врата - по-близо, отколкото във всеки един отбор, в който бях. Ето защо аз винаги се оказвах пред чуждата врата и имах възможност да вкарам. Нещо повече, мениджърът винаги ми говори, че трябва да оставам близо до чуждата врата по време на тренировките. Точно това правя по време на заниманията и всички работим над това.

Няма как да вкараш 10 гола от 10 удара. Това е невъзможно и знам, че изпускам положения, при това много добри. Но се старая да се подобрявам и да намаля своя брак. Постоянно разглеждам и изучавам слабите си места и се опитвам да ги подобря след това, старая се да вкарвам по различен начин. Мениджърът много ми помага в това отношение, освен това аз упорито се занимавам сам след тренировките", заяви Салах.

 

  Сподели
93