Венгер определи главната трансферна цел за лятото


Н. Гавазов

Венгер определи главната трансферна цел за лятото

Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер определи главната трансферна цел на клуба за лятото, избирайки за тази роля полузащитника на Олимпик Лион Набил Фекир. През зимата френският специалист успя да укрепи атакуващата линия на своя отбор с помощта на Хенрих Мхитарян и Пиер-Емерик Обамеянг. Освен това важно събитие за лондонския клуб стана подписването на нов договор с Месут Йозил.

Въпреки това Арсенал отстъпва по атакуваща мощ на конкурентите си от Висшата лига, за това Венгер иска да продължи с подсилването и през лятото. Сега става известно, че французинът желае да види на "Емирейтс" своя сънародник Фекир.

Според британски източници, скаутът на Арсенал Жил Грималди внимателно следи успехите на Фекир и редовно докладва на Венгер за това. През този сезон играчът има на сметката си 16 гола и 6 асистенции, което затвърдява мнението на "артилеристите", че Набил е добър футболист и подходящ за тима.

Лион не желае да се разделя със звездата си, но пък Арсенал е готов да плати 48 милиона паунда за 24-годишния френския национал, при това англичаните се надяват сделката да стане факт до началото на Световното.

 

  Сподели
298