Джо Коул: Напуснах Челси не за пари, а по поличтически причини


Н. Гавазов

Джо Коул: Напуснах Челси не за пари, а по поличтически причини

Бившият полузащитник на Челси Джо Коул коментира, че причините за напускането му на клуба нямат нищо общо с футбола и мениджъра Карло Анчелоти, а са „политически" по своя характер, както и това, че след отпадането на Англия от Световната купа ще отнеме време за да определи бъдещето си. Както е известно, 29 годишният футболист след седем години на „Стамфорд Бридж", напусна „аристократите" като свободен агент след като не успя да се договори с клуба за условията на новия си договор.

„Сезонът, който направих в Челси не бе голям и мисля, че това стана не поради чисто футболни причини, а поради политически и намеса отвън. Аз харесвам и уважавам Карло Анчелоти. Напускането ми не е свързано с пари и няма нищо общо с мениджъра. Аз смятам, че той е подходящ за отбора и е най-добрият мениджър", заяви Коул пред Guardian.

"Обичах Челси и продължавам да обичам феновете, но това е друга история, която няма нужда сега да разказвам. Сега искам време, за да размисля и подредя по подходящия начин бъдещето си. Преди всичко искам да отида на почивка със семейството си. А следващият ми сезон в Англия искам да е фантастичен за мен и новия ми клуб", допълва националът.

„Където и да отида, това ще бъде чисто футболно решение. Искам да играя в по-централно място и да имам мениджър, който да вярва в мен. Говоря за клуб, тук в Англия", продължава полузащитникът.

„Това ще бъде голямо решение за мен и семейството ми. Нарочно не разговарях по време на Световното на тази тема, защото това нямаше да бъде честно към Англия. Телефонът ми бе изключен през цялото време, но сега искам да си подредя нещата", завършва Коул.

 

  Сподели
134