Клоп: Щеше да е безумие, ако търсехме заместник на Коутиньо през януари


Н. Гавазов

Клоп: Щеше да е безумие, ако търсехме заместник на Коутиньо през януари

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп обясни, защо не е купил играч на мястото на полузащитника Филипе Коутиньо през януари. Както е известно, "червените" се съгласиха да пуснат бразилеца в Барселона, получавайки за него 142 милиона паунда. Малко повече от тези средства бяха инвестирани в защитника Върджил ван Дайк, но останалата част от парите Клоп реши да не ги харчи.

Според немеца, покупката на атакуващ футболист през януари би струвала прекалено скъпо на клуба.

"За съжаление, само отстрани изглежда толкова лесно. След седмица разбираш, че ти липсва играч и си казваш: "ОК, имаме нужда от друг футболист".

Да, можеше да предприемем нещо. Но бяхме длъжни да постъпим правилно. На практика е невъзможно да получим подходящия играч. Постъпихме разумно - на 100% правилно, защото само безумни пари можеха да променят нещо. Даже не съм убеден, че това щеше да сработи. През лятото ще бъде друго.

Така стоят нещата. Да направим нещо и да вземем някакво решение, което няма смисъл? Разбира се, хората казват "купувайте". Но в последствие това само може да те направи по-слаб.

В тази ситуация наистина е важно да запазим спокойствие. Трудно е да го направиш, когато си загубил два мача, но не бива да се изпада в паника", заяви Клоп.

 

  Сподели
160