Клоп: Направихме всичко, за да задържим Коутиньо


Н. Гавазов

Клоп: Направихме всичко, за да задържим Коутиньо

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп сподели мнение за трансфера на полузащитника Филипе Коутиньо в Барселона. По-рано тази вечер мърсисайдци обявиха за прехода на бразилеца в каталунския клуб. Немецът няма никакви съмнения, че отборът ще прогресира и без Филипе.

"Отборът и клубът се готвят с голяма неохота да се сбогуват с Филипе Коутиньо - добър приятел, забележителен човек и фантастичен играч. За никого не е тайна, че Коутиньо искаше този трансфер още през юли миналата година, когато Барселона за първи път съобщи за своя интерес.

Филипе упорито искаше да направи тази крачка, но ние успяхме да го задържим за още половин година, надявайки се да го убедим да остане. Мога да уверя феновете на Ливърпул, че направихме всичко, за да убедим Коутиньо, че Ливърпул е не по-малко привлекателно място от Барселона. Но той на 100% еубеден, че бъдещето му е там. Това е негова мечта, а ние нямаме силите да променим неговото решение.

Филипе внесе фантастичен принос в развитието на клуба за последните пет години, но не желае да продължава отношенията си, макар че е разстроен така, както и ние. С тежко сърце му желаем късмет. Той остана предан играч и се стремеше да помага да печелим мачовете, макар че през лятото не успя да ни убеди да го пуснем.

Ясно е, че феновете ще са разстроени, но колкото и трудно да приемат това, то е част от живота и част от футбола. Играчите идват и си отиват, но клуба има сили и мощ за това да продължи прогреса на футболния терен. Няма как да продадете сърцето и душата на Ливърпул, макар че аз съм убеден, че много биха искали д аги купят от нас", заяви Клоп.

 

  Сподели
112